زبان برنامه نویسی پایتون
پایتون (Python) برای اولین بار در سال 1991 متنشر شد.زبان برنامه نویسی پایتون یک زبان دارای سطح بالا است؛ همچنین زبانی تفسیر شده میباشد و با شیوه طراحی کد خود به کاربران اجازه میدهد مفاهیم را راحتتر و با تعداد خطهای کمتر و مختصرتر بیان کنند.
در حال حاضر پایتون یکی از محبوب ترین زبان های برنامه نویسی جهان به شمار میرود. افراد با هر سطح مبتدی و حرفهای میتوانند از این زبان استفاده کنند. همانطور که گفته شد این زبان متن باز دارای کد نویسی ساده و دارای ساختار منظم، توجه بسیاری از کاربران و برنامه نویسان را به خود جلب کرده است.
همچنین دوره آموزش پایتون در نیک وب 360 میتوانید دیدن کنید.
معرفی پایتون
این زبان یک زبان برنامهنویسی چند منظوره و شیءگراست. Python حوزههای مختلفی را شامل میشود و برنامه نویسان این زبان قادرند در هر زمینه که علاقهمند بودند شروع به فعالیت کنند. از کاربردهای آن میتوان به طراحی سایت، ساخت بازی، اپلیکیشن موبایل، امنیت و گل سرسبد یعنی هوش مصنوعی اشاره کرد.
در ادامه ما کاربردهای پایتون را باهم برسی میکنیم و به برخی نقاط قوت و نقاط ضعف این زبان محبوب میپردازیم.
کاربرد پایتون
به طور کلی از زبان برنامه نویسی پایتون در 8 حوزه مختلف استفاده میکنند؛ این حوزهها شامل :
- توسعه وب
- یادگیری ماشین و هوش مصنوعی
- تحلیل داده و علم داده
- توسعه بازی
- اپلیکیشن موبایل
- هک
- ساخت رابط گرافیکی
- آزمایش نرمافزار
میباشد.
توسعه وب
در پیشرفت این زبان در زمینه طراحی وب، فریمورکهای مطرح مانند Django و flask نقش پررنگی را ایفا کردند؛ این فریمورکها به صورت اختصاصی برای توسعه وب استفاده میشوند. در طی زمان پایتون توانست تواناییهای خود را در وب به خوبی نشان دهد و در ساخت برنامههای تحت وب مورد استفاده قرار گرفت. Django یکی از قویترین فریمورکهای حال به حساب میآید و در پروژههای بزرگ و محبوبی چون اینستاگرام و پینترست استفاده شده است.
یادگیری ماشین و هوش مصنوعی
یکی از حوزههای پر استفاده پایتون، هوش مصنوعی و یادگیری ماشین است. یادگیری ماشین امروزه نقش قابل توجهی در زندگی افراد دارد و همواره درحال استفاده است، از کار با تکنولوژی و اینترنت تا فروشگاههای اینترنتی همگی از این الگوریتم بهره میبرند. پایتون در یادگیری ماشین و هوش مصنوعی عملکرد مفیدی دارد و بسیاری از متخصصان از آن بهره میبرند. پکیجهایی مانند TensorFlow و Scikit-learn در این شاخه مورد استفاده قرار میگیرد.
همچنین مقاله درباره هوش مصنوعی رایگان را میتوانید مطالعه کنید
تحلیل داده و علم داده
تحلیل داده، برسی دادهها و استخراج اطلاعات مورد نیاز است و یکی از مهارتهای مهم در تکنولوژی به حساب میرود. پایتون در تحلیل داده بسیار کارآمد است؛ کتابخانه Pandas ابزارهای زیاد و کارآمد در اختیار شما قرار میدهد که بتوانید از آنها برای کار با دادههای جدولی استفاده کنید.
توسعه بازی
بازیهای رایانهای علاوه بر جذابیت بیش از حدشان یکی از صنعتهای پولساز به شمار میرود و درآمد بالایی برای توسعه دهندگان بازی ایجاد کرده است. یکی از کتابخانههای مورد استفاده در این حوزه PayGame میباشد که رایگان بوده و به خوبی با زبان پایتون هماهنگ است. این کتابخانه که برای توسعه بازی ویدئویی به کار میروند شامل گرافیک رایانهای و کتابخانههای صدا میباشد.
اپلیکیشن موبایل
در برنامهنویسی موبایل جاوا، کاتلین و سوئیفت حرف اول را میزنند؛ البته برنامه نویسان پایتون در این زمینه هم میتوانند فعالیت کنند. شما با استفاده از Kivy میتوانید برنامههای مورد نظرتان را ایجاد کنید. البته فراموش نکنید برنامه نویسی موبایل با Kivy مشکلات خودش را دارد و از آنها میتوان به کاهش سرعت و افزایش حجم اشاره کرد.
هک
قابلیتهای زبان برنامه نویسی پایتون آن را برای هک مناسب ساخته است. شرکتها و مجموعههای بزرگ افراد را با توانایی هک برای تلاشهای نظارت شده و مجاز به سیستمها و دستگاهها انتخاب میکنند تا با استفاده از توانایی آنها دفاع سازمان و مجموعه خود را بسنجند و از عملیاتهای مضر آینده و آسیب پذیری سازمان جلوگیری کنند. پایتون برخی فرآیندهای هک مانند وظایف تکراری را به صورت خودکار انجام میدهد و به ساده سازی آنها کمک میکند.
ساخت رابط گرافیکی
امروزه ظاهر سازی نرم افزارها از اهمیت بسیاری برخوردار شده است. این ظاهر و زیبایی نرم افزار شماست که تجربه استفاده خوب و راحتی را برای کاربر شما ایجاد میکند و آنها را جذب میکند. از کتابخانههای معرفی شده در این زمینه برای اضافه کردن یک رابط گرافیکی به برنامههایتان، میتوان به WxPython و GTK+ اشاره کرد. PyQt نیز از کاربری ساده و جذاب برخوردار است و با نصب در ویندوز و لینوکس به شما کمک میکند محیط موردنظرتان را ایجاد کنید.
آزمایش نرمافزار
قطعا آزمایش کردن یک نرم افزار پس از ایجاد آن یک قدم مهم به شمار میرود؛ پایتون به طور گسترده برای آزمایش و تست نرمافزار استفاده میشود. کتابخانهای وجود دارد که ابزارهای زیاد و مفیدی را برای تست نرمافزارها در اختیار شما قرار میدهد. این کتابخانه Unittest نام دارد و حتی شما میتوانید از Pytest نیز برای آزمایش نرمافزارهایتان استفاده کنید.
مزایا
- سادگی : از جمله مزایای پایتون میتوان به یادگیری آسان و کاربرد آسان آن اشاره کرد. این زبان به گونهای طراحی شده است که کدها به راحتی قابل درک و فهم باشند. این ویژگی برای مبتدیان یک مزیت به شمار میرود و یادگیری و فهم این زبان برنامهنویسی را آسان کرده است.
- کتابخانههای فراوان : پایتون مجموعه بزرگی از کتابخانه دارد به طوری که برای انجام هرکاری میتوانید تابع مورد نظر خود را پیدا و استفاده کنید. این کتابخانهها ابزارهای کار با داده، توسعه وب، هوش مصنوعی و… را در اختیار شما قرار میدهد.
- ادغام : یکی از مزایای دیگر ادغام آسان با سایر زبانهای برنامه نویسی است. شما میتوانید علاوه بر ادغام آسان کتابخانههای خارجی، پایتون را با زبانهای برنامهنویسی دیگر ادغام کنید. این ویژگی وقتی مفید میشود که استفاده از زبانها کنار هم میتواند نتیجه جامع و مطلوبتری به ما بدهد.
- قابلیت انتقال پذیری : اکثر برنامه نویسان برای اجرای یک برنامه در سیستم عاملهای مختلف مجبور هستند تغییرات در کدهای برنامه ایجاد کنند. پایتون چنین مشکلی را برای شما ایجاد نمیکند؛ شما کد ایجاد شده خود را میتوانید به راحتی در سیستم عاملهای متفاوت اجرا کنید.
معایب
- سرعت پایین : از معایب این زبان چندمنظوره میتوان به کند بودن آن اشاره کرد؛ اجرای خط به خط کدها باعث پایین آمدن سرعت برنامه اجرایی میشود.
- حجم بالا : برنامههای پایتون معمولا حافظه بیشتری نسبت به برنامههای ابجاد شده توسط زبانهای دیگر اشغال میکنند که از دیگر معایب این زبان است و باعث برخی محدودیتها میشود.
یادگیری پایتون
یادگیری این زبان برنامهنویسی به صورت اصولی، اولین قدم به سمت برنامه نویس پایتون شدن است. شما پس از یادگیری میتوانید در هر کدام از حوزههای مورد نظر خود مشغول به فعالیت شوید و کسب درآمد کنید.
اگر شما نیز تمایل به یادگیری این زبان محبوب را دارید با ما همراه باشید. ما در نیک وب 360 تلاش میکنیم بهترین دورههای آموزشی پایتون را هم به صورت حضوری و هم آنلاین برای شما فراهم کنیم و از زمان شروع دوره تا پس از پایان آن در کنار شما هستیم.