جستجو کردن
زبان برنامه نویسی جاوا

جاوا : زبان برنامه نویسی جاوا

زبان جاوا (Java) یک زبان سطح بالا و شیءگرا است که یکی از پرکاربردترین زبان‌های برنامه نویسی در دنیا می‌باشد و توسط بسیاری از شرکت‌ها و برنامه نویسان استفاده می‌شود. قدمت این زبان بیشتر از 20 سال شده است ولی همچنان از محبوب‌ترین‌های دنیای برنامه‌نویسی است و بر روی میلیاردها دستگاه روی سراسر دنیا اجرا می‌شود.

اگر از علاقه‌مندان این زبان و یا به دنبال یادگیری آن هستید یا حتی برایتان سوال پیش آمده که Java چیست با ما همراه باشید تا زبان برنامه نویسی جاوا را به صورت مختصر برسی کنیم.

جاوا چیست؟

جاوا یک زبان برنامه‌نویسی همه منظوره است که توسط جیمز گاسلینگ در سال 1991 طراحی شد. کامپایل برنامه‌های آن می‌تواند بر روی هر پلتفرمی اجرا شود؛ به همین خاطر Java به عنوان یک زبانی که با یک بار نوشتن در هرجا اجرا می‌شود، شناخته میشود.

در حال حاضر جاوا یکی از محبوب‌ترین زبان‌های برنامه نویسی است زیرا می‌توان برای ایجاد برنامه‌های کاربردی از آن استفاده کرد که سبک و سریع هستند و اهداف مختلفی انجام می‌دهند.

چرا باید جاوا یادبگیریم؟

  • محبوبیت

جاوا یکی از محبوب‌ترین زبان‌های برنامه نویسی در جهان است. تقریبا 9 میلیون نفر توسعه دهنده دارد که از آن استفاده می‌کنند. به خاطر تقاضای زیاد، برنامه نویسان این زبان بسیار مورد توجه هستند و از پردرآمدترین شغل‌ها در صنعت تکنولوژی را دارند.

  • یادگیری آسان

یادگیری این زبان بسیار آسان است و می‌توان آن را در مدت کوتاهی درک کرد؛ زیرا نحوی شبیه به زبان انگلیسی دارد. شما می‌توانید با استفاده از دوره‌های‌ برنامه‌نویسی جاوا ما یادگیری خود را آغاز کرده و یا تقویت کنید.

  • جامعه بزرگ

یک جامعه آنلاین بزرگ از کاربران این زبان وجود دارد که از سطوح مبتدی گرفته تا افراد متوسط و حرفه‌ای در آن وجود دارد که در صورت نیاز شما برای کمک و پشتیبانی حضور دارند.

جاوا

  • API فراوان

جاوا دارای یک رابط برنامه نویسی یا به اصطلاح API دارد که دارای کلاس‌های فراوان، بسته‌ها و اینترفیس‌های Java است. این رابط برای ساخت برنامه‌ها بدون نیاز به دانستن نحوه پیاده سازی داخلی آن‌ها استفاده می‌شود. این زبان دارای سه API است؛ که APIهای اصلی، APIهای رسمی و APIهای غیر رسمی را شامل می‌شود.

  • کتابخانه‌های منبع باز

این زبان دارای چندین کتابخانه منبع باز است؛ این کتابخانه‌ها دارای منابعی هستند که میتوان از آن‌ها استفاده کرد. مثلا آن‌ها را کپی کرد، مطالعه کرد، ویرایش کرد و یا با دیگران به اشتراک گذاشت. چندین کتابخانه منبع باز مانند Google Guava و Maven وجود دارند که می‌توان از آن‌ها برای توسعه راحت‌تر استفاده کرد.

  • ابزارهای توسعه قوی

در جاوا محیط های توسعه یکپارچه زیادی وجود دارد؛ این محیط‌ ها امکانات مختلفی برای توسعه نرم افزار دارد که در اختیار برنامه نویسان قرار می‌گیرد. محیط های توسعه یکپارچه امکانات زیادی مثل برجسته سازی سینتکس، اشکال زدایی، تکمیل کد، پشتیبانی زبان و بازسازی خودکار را دارا است و همین موضوع کدنویسی آن را سریع و آسان تر از قبل می‌کند. Java حتی پایگاهی برای سیستم عامل اندروید ایجاد کرده است.

  • رایگان

یکی دیگر از دلایل محبوبیت این زبان در بین برنامه نویسان، دسترسی رایگان و مجوز BLC است؛ ینی جاوا برای محیط های توسعه و آزمایش به صورت رایگان و برای مقاصد تجاری دارای پرداخت مبلغ کمی است.

  • مستقل از پلتفرم

مستقل بودن از پلتفرم همان موضوعی است که باعث می‌شود یک زبان برنامه نویسی بر روی هر پلفترمی اجرا شود. جاوا با استفاده از ماشین مجازی خود، این قابلیت را دارد همانطور که گفتیم زبانی است که با یک‌بار نوشته شدن در هر محیطی اجرا می‌شود؛ اصطلاحا به این ویژگی WORA میگویند.

WORA به چه معناست؟ WORA مخفف write once run anywhere (یکبار بنویس همه جا اجرا کن) به زبانی می‌گوییند که پس از یکبار نوشتن کد آن، بتوان آن را در هر پلتفرمی اجرا کرد.

  • همه کاره

جاوا زبانی بسیار متنوع است و در حوزه‌های زیادی مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ از بین آن‌ها می‌توان به توسعه برنامه‌های وب، برنامه موبایل، دسکتاپ و ایجاد بازی اشاره کرد. همچنین این زبان ویژگی‌های متنوعی چون کدنویسی پویا، امنیت، مستقل بودن از پلتفرم که به آن اشاره شد، شبکه محور و غیره را دارد که واقعا آن را به یک زبان همه‌کاره تبدیل می‌کند.

کاربردهای Java

توسعه وب

جاوا برای توسعه برنامه‌های وب مورد استفاده قرار می‌گیرد. این استفاده از توسعه سایت تا برنامه تحت وب و حتی اپلیکیشن موبایل را پوشش می‌دهد. این زبان مخصوصا برای برنامه‌هایی که ساختارشان بر اساس Server Side (ساختار سمت سرور را Server Side می‌گویند.) است، بسیار کاربردی و مناسب است. در توسعه برنامه‌های وب با استفاده از Java، ساختارهایی مانند JSP و JSF استفاده می‌شوند.

توسعه برنامه اندروید

توسعه اپلیکیشن‌های موبایل همواره درحال رشد و صنعتی بزرگ است. Java گزینه عالیی به عنوان زبان توسعه نرم افزار اندروید به شمار می‌رود. اکثر نرم افزارهای موبایل اندروید با استفاده از جاوا ایجاد شده‌اند؛ از کتابخانه‌های این حوزه می‌توانیم به Android SDK اشاره کنیم.

توسعه بازی

یکی از زبان‌های پرکاربرد برای ساخت بازی‌های رایانه‌ای همین زبان است. جاوا از برنامه نویسان و توسعه دهندگان بازی پشتیبانی می‌کند و برای ایجاد بازی‌های ساده و حتی پیجیده کاربرد دارد. از جمله بازی‌هایی که با Java توسعه داده شده‌اند می‌توان به Eternal Eden ،Minecraft ، Angry Birds و RPG Maker اشاره کرد.

توسعه نرم‌افزار

با توجه به ویژگی مستقل بودن از پلتفرم و انعطاف پذیری جاوا می‌توان گفت یکی از بهترین گزینه‌ها برای توسعه نرم‌افزار، همین زبان است. برنامه نویسان می‌توانند با بهره از این ویژگی‌ها در وقت و هزینه صرفه جویی کنند و راحت‌تر نرم افزار خود را توسعه دهند.

یادگیری جاوا

یادگیری زبان برنامه نویسی جاوا

حال که با این زبان آشنا شدید باید گفت جاوا یکی از زبان‌های برتر برای مبتدیان به حساب می‌آید زیرا در یادگیری آن کاملا با مفهوم شئءگرایی آشنا می‌شوید. این زبان در طولانی مدت نه تنها محبوبیت خود را از دست نداده بلکه هنوزه شرکت‌ها و موسسه‌های زیادی به دنبال استخدام برنامه نویسان Java هستند.

یادگیری اصولی و صحیح زبان برنامه نویسی جاوا قدم بزرگی در تبدیل شدن به یک برنامه نویس و درآمد بالا است. ما در نیک وب 360 آموزش‌های جاوا خود را به صورت حضوری و آنلاین در اختیار شما قرار می‌دهیم تا شما با یادگیری اصولی و سپس تمرین و تکرار و ایجاد پروژه‌های متنوع یادگیری خود را روز به روز افزایش دهید.

نیک وب 360
آموزش های حرفه ای نیک وب 360، راهی به سوی آینده روشن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

از اینکه برایمان نظر خودتان را درج کردید ممنونیم. لطفا توجه کنید نظراتی که مخالف قوانین هستند، حذف خواهد شد.