زندگی روزمره انسانها همواره در حال تغییر و توسعه است و بخش زیادی از این تغییرات بر پایه تکنولوژی و نقش آن در زندگی افراد است. این روزا برنامه نویسی از محبوبیت زیادی برخوردار است و کمتر کسی است که دربارهی آن چیزی نشنیده باشد. از دلایل محبوبیت آن میتوان به حقوق بالا و درآمد برنامه نویسی و همچنین جذابیتهای این زبان اشاره کرد. اگر شما نیز از علاقهمندان این زبان و یا به دنبال آموزش برنامه نویسی هستید با ما همراه باشید.
برنامه نویسی چیست ؟
به طور خلاصه میتوان گفت برنامه نویسی اشاره به استفاده از زبانهای مختلف برای برقراری ارتباط انسان با کامپیوتر و تکنولوژی دارد. از آنحایی که کامپیوتر دادهها را به صورت صفر و یک متوجه میشود و از آن طرف استفاده از زبان صفر و یک برای انسان دشوار است کد نویسی به عنوان یک پل ارتباطی میان این دو عمل میکند.
زبان های برنامه نویسی زبانهایی هستند که کامپیوتر میتواند آنها را بخواند و انواعی از این زبانها برای انجام وظایف مختلف وجود دارد. از نظر فنی نیز، اولین و مهم ترین مهارتی که افراد برای رسیدن به جایگاهی در فناوری نیاز دارند، تسلط بر زبان های برنامه نویسی است.
انواع زبان های برنامه نویسی
پیش از این گفتیم که کد نویسی برای ارتباط و دستور دادن به کامپیوترها استفاده میشود. هرکدام از این زبانها کاربرد به خصوصی دارند که ما سغی داریم آنها را به طور خلاصه توضیح دهیم؛ حال بیایید تا انواع زبان های برنامه نویسی را معرفی کنیم.
Python ،Java ،C++ ،JavaScript و Ruby نمونه هایی از زبانهای محبوب هستند؛ زبان هایی مانند جاوا و پایتون میتوانند پردازشهای بسیار پیچیده را انجام دهند و همه منظوره هستند. از طرفی دیگر زبانهایی مانند HTML و JS و CSS یا C زبانهایی اند که برای ساخت وبسایت، ساختارهای تحت وب و یا ارتباط با رباتهای هوشمند استفاده میشوند.
همانطور که گفتیم انواع مختلفی از زبان های برنامه نویسی وجود دارد و با توجه به کارایی و حوضه استفاده هرکدام، اشخاص میتوانند از بین گزینههای پیش رو زبان مورد نظر خود را انتخاب کنند . حال شاید این سوال برای شما پیش بیاید که بهترین زبان کدام است؟
درواقع نمیتوان زبان های برنامه نویسی را از نظر برتر بودن با یکدیگر مقایسه کرد. معیارهای دیگری برای مقایسه وجود دارد که میتوان از آنها کمک گرفت تا فرد از بین این همه زبان یکی را برگزیند؛ قدرت، توان پردازشی و محاسباتی و میزان شباهت آن زبان به کدهای ماشین همه از معیارهایی هستند که فرد قبل از انتخاب میتواند مورد برسی قرار دهد.
همچنین علاقه افراد نیز نقش بسیار مهمی را در انتخاب زبان مورد نظر ایفا میکند؛ گاه ممکن است افراد برخی از این زبانها را امتحان کند و با یادگیری تعدادی از آنها بیاید کدام زبان برایش مناسب تر است.
زبان برنامه نویسی ویندوز
Java : جاوا یک زبان مبتنی بر کلاس و شیءگرا است که میتوان آن را روی پلتفرمهای متنوع اجرا کرد. این زبان کمی شبیه به زبان سیپلاسپلاس است با این تفاوت که شیءگرایی آسانتری دارد. یکی از قابلیتهای زبان جاوا مدیریت حافظه به طور خودکار است.
C++ : زبان سیپلاسپلاس یکی از پرطرفدارها است که دارای سطوح برنامه نویسی سطح بالا و سطح پایین به صورت هم زمان است. این زبان نیز میتواند در پلتفرمهای مختلف استفاده شود و از آن هم برای نوشتن برنامههای دسکتاپ و هم موبایل استفاده میکنند.
C# : زبان سی شارپ با استفاده از قدرت و سطح بالایی که دارد توانسته توجه بسیاری از برنامه نویسان را جلب کند. این زبان شیءگرایی مشابه با سیپلاسپلاس دارد و مدرن، ساده و همه منظوره است.
Python : پایتون نیز یک زبان سطح بالا و همه منظوره است و این روزا افراد زیادی را متوجه خود کرده است. در این زبان فرد نیاز به نوشتن کدهای طولانی ندارد و به راحتی میتواند از این زبان متن باز، تفسیری و شیءگرا استفاده کند. کلمات کلیدی و مهم این زبان به صورت حداقل هستند و کتابخانههایی که این زبان در اختیار کاربران قرار میدهد بسیار وسیع است.
همچنین میتونید دوره آموزش پایتون در نیک وب 360 رو ببنید.
Java Script : جاوا اسکریپت به اختصار JS از زبانهای برنامه نویسی سطح بالا است. این زبان که بیشتر برای برنامه نویسی تحت وب محبوب است یکی از زبانهای برتر برنامه نویسی برای ویندوز و دسکتاپ نیز به شمار میرود.
PHP : پیاچپی یک زبان شیءگرا و توسعه یافته برای سرور و طراحی وب است، اما میتوان آن را یک زبان عمومی دانست. ابزار وردپرس که درحال حاضر بزرگترین ابزار وبلاگ نویسی است بر پایه زبان پیاچپی است ساخته شده و توسعه یافته است.
زبان برنامه نویسی وب
HTML / CSS : دو زبان از سهگانههای توسعه وب که به همراه جاوا اسکریپت یک تیم سهگانه محبوب را تشکیل میدهند. اچتیامال که یک زبان نشانه گذاری است برای ساخت قالب و ساختار اصلی صفحات وب استفاده میشود. سیاساس نیز زبان استایل دهی به این ساختارها میباشد که برای استفاده و تجربه بهتر کاربران نقش اساسی را دارد و به صفحات زیبایی میبخشد.
jQuery : جیکوئری در واقع یکی از کتابخانههای جاوا اسکریپت میباشد که طراحی آن به گونهای است که دسترسی به عناصر صفحه با آن راحتتر است و برنامه نویسی با جاوا اسکریپت را آسانتر میکند.
Java Script : از زبانهای مطرح توسعه وبسایت است که اکثرا از آن برای ایجاد رابطه کاربری و وبسایتها به کار میرود. با این حال این زبان علاوه بر کارکرد روی تمام مروگرها توانایی خود را در ایجاد برنامههایی که تحت وب نیستند هم به خوبی نشان داده است.
Python : به عنوان یکی از محبوبترین زبانهای توسعه وب میتوان به پایتون اشاره کرد. سادگی و کوتاهی کدهای استفاده شده، فریمورکهای فراوان و متنوع، ابزارهای گوناگون و همچنین کتابخانه وسیع این زبان را برای توسعه برنامههای تحت وب مناسب ساخته است.
Java : میتوان گفت جاوا پس از پایتون محبوب ترین زبان توسعه وب است که به دلیل امنیت قوی آن در بین برنامه نویسان سایتهای مالی و یا اموربانکی بسیار معروف و رایج است. به عنوان یکی دیگر از ویژگیهای این زبان میتوان به اجرای برنامههای تحت وب روی ویندوز، لینوکس و مک اشاره کرد.
PHP : این زبان متن باز توانایی اتصال به پایگاههای داده را دارد و روی سرورها اجرا میشود. همپنین پیاچپی در کنار استفاده راحت و ادغام با HTML به صورت رایگان در دسترسی عموم قرار دارد.
زبان برنامه نویسی اپلیکیشن موبایل
Python : همانطور که پیشتر گفتیم پایتون یک زبان گسترده و سطح بالا میباشد که برای ایجاد و توسعه برنامههای موبایل هم استفاده میشود. برنامههای محبوبی چون Instagram ، Pinterest و YouTube نیز با استفاده از زبان پایتون ایجاد شدهاند.
Java : از جاوا که یک زبان چندمنظوره است میتوان برای توسعه برنامههای وب، برنامه موبایل و حتی ساخت بازی استفاده کرد.
Java Script : فریمورکهای این زبان برای ایجاد اپلیکیشنهای موبایل با ویژگیهای پیشرفته و حتی پیچیده مناسب است. چهارچوبهای مختلفی برای ساخت اپلیکیشن موبایل با جاوا اسکریپت وجود دارد که از نظر ویژگی و قالبیت متفاوت اند.
Objective-C : یک نسخه دیگر از زبان برنامه نویسی C میباشد که در حال حاضر استفاده عمده آن در محیط های موبایل ios و دسکتاپ MacOs است.
بازار کار و درآمد برنامه نویسی
همانطور که گفته شد امروزه مهارتهای کدنویسی در تمام بخشهای زندگی روزمره دخیل است و از اپلیکیشنهای روی موبایل افراد تا لوازم منزل به وسیله کدها هدایت و اجرا میشوند. تقریبا میتوان گفت در زندگی مدرن برای کنترل همه چیز از برنامه نویسی استفاده میشود و تحت تاثیر آن قرار میگیرد.
بازار کار برنامه نویسان در ایران و جهان روز به روز درحال گسترش است و درحال حاضر یکی از پر درآمد ترین شغلهای حاضر است. افراد مسلط به برنامه نویسی از فرصتهای شغلی زیادی بهرهمند هستند و میتوانند از شرایط خوب و مزایا برنامه نویسی استفاده کنند.
از جمله مزایای این شفل میتوان به فریلنسری و حتی دورکاری اشاره کرد؛ خیلی از برنامه نویسان احتیاجی به رفت و آمدهای سخت و وقتگیر ندارند و برای برنامه زمانی آزادی عمل و راحتی دارند. یکی دیگر از مزایای برنامه نویسی افزایش روزانه تقاضا برای این شغل است اگر شما عبارت استخدام برنامه نویس را جستوجو کنید با هزاران نتیجه و تقاضای نیرو مواجه میشوید.
همچنین مهاجرت از طریق برنامه نویسی در طی بازه زمانی افزایش یافته و تقاضای جهانی این شغل، بستری مناسب برای مهاجرت برنامه نویسان یا فارقالتحصیلان رشته کامپیوتر برای آیندهای بهتر را فراهم کرده است.
شروع آموزش برنامه نویسی
اولین گام در آموزش برنامه نویسی انتخاب حوزه و زبان برنامه نویسی مورد نظر است. پس از آن یادگیری مفاهیم از پایه، مقدمات برنامه نویسی و انجام کارهای عملی به شما کمک میکند. فراموش نکنید که انجام پروژههای متنوع گام مهمی در یادگیری برنامه نویسی است و تمرین و علاقه است که از شما یک برنامه نویس حرفهای میسازد.
ما نیک وب 360 به شما کمک میکنیم تا بهترین زبان برنامه نویسی همسو با علایق و توانمندیهای خود را بیابید. نیک وب 360 همچنین با ارائه دورههای آموزش برنامه نویسی متنوع و با کیفیت، شما را در مسیر یادگیری همراهی میکند. با ثبتنام در دورههای ما، میتوانید به یک برنامهنویس حرفهای تبدیل شوید.